Nr. Snede

Algealarm – kommunen fraråder nu badning i Hampen og Bølling Sø

Prøver viser opblomstring af alger i Hampen og Bølling Sø. Her er billede fra prøvetagning i Bølling Sø. Foto: Ikast-Brande Kommune

Der er opblomstring af alger i Hampen og Bølling Sø, og derfor fraråder kommunen nu, at man bader i de to søer. Der vil komme skilte med informationved søerne.

Det skriver Ikast-Brande Kommune på deres hjemmeside fredag

“Vi har konstateret begyndende opblomstring af alger i vandet. Badning i søerne frarådes. Vi sætter skilte op ved søerne,” lyder det.

Kommunen melder ud, så snart søerne igen er klar til, at man kan snuppe en dukkert

Forholdsregler ved algeopblomstring:

  • Se efter, om der er opstillet skilte, som fraråder badning.
  • Lad være med at bade, hvis du ikke kan se dine fødder, når du står i vand til knæene.
  • Lad ikke børn eller dyr lege i vand med kraftige skumdannelser eller algeopblomstringer – heller ikke selv om vandet er mere klart længere ude

Info om alger:

  • Alger er planter, der svæver frit i vandet. På en varm sommerdag kan de blomstre op i en sådan grad, at det fx ser ud, som om vandet er malet med grøn maling.
  • Andre alger kan ved opblomstring klumpe sammen i tykke lag på overfladen, mens nogle danner skum, når de bliver skyllet op på stranden.
  • De fleste alger er dog helt uskadelige. Selv de få giftige arter er som regel harmløse, da giftstofferne fortyndes i vandet.

Under store opblomstringer kan algerne udskille så meget gift, at en badetur kan give hovedpine, hudirritationer, feber, kvalme og diarré. Det frarådes derfor at bade i misfarvet eller uklart vand.

Kommentarer