Kultur

Censureret fotoudstilling i Kunstpakhuset

Dette foto af Jørgen Overgaard var blandt de præmierede værker sidst den censurerede fotoudstilling ”Til kanten” blev arrangeret.

Kunstpakhuset arrangerer den censurerede fotoudstilling ”Til kanten…” for anden gang.

– I det coronaramte år2020 måtte vi desværre aflyse vores åbne censureringer til fotoudstillingen ”Til kanten” og ”INSIDE”. Men begge er nu heldigvis tilbage som en del af vores aktiviteter.

Med den positive oplevelse, vi havde ved sidste arrangement, hvor kvaliteten på de udstillede billeder og publikums begejstring for en seværdig fotoudstilling indfriede vores forventninger, ser vi frem til den anden udgave af udstillingen ”Til kanten”, som dermed er blevet en tilbagevendende begivenhed i vores udstillingsprogram, siger kunstnerisk leder Bente Jensen, KUNSTPAKHUSET.

Femte gang

Det er således femte gang, at fotoudstillingen afvikles. Arrangementet blev startet af det nu lukkede Danmarks Fotomuseum med tre udstillinger under konceptet: Godt fotografi, der forundrer og begejstrer.

Godt koncept

– Det er et rigtig godt, gennemarbejdet og populært udstillingskoncept, som vi har udviklet lidt på, og vi forventer igen stor interesse både fra deltagende fotografer samt et publikum, der gerne vil se god fotokunst, fortæller Bente Jensen. 

– Arrangementet er interessant, da både amatørfotografer og professionelle dyster på lige fod, og der fremkommer herved en udstilling med noget af det ypperligste indenfor fotografi. Kunstfotografiet synes at have lidt trange kår herhjemme; men det vil vi være med til at lave om på og højne, fortsætter Bente Jensen.

Åben censurering

– Også denne gang vil udvælgelsen af fotografierne til udstillingen foregå som åben censurering søndag den 12. juni kl. 13.00 – 17.00, hvor alle er velkomne til at overvære dommernes arbejde. Udtagelsen af billederne har den spændende dimension, at dommerne antageligt vil vægte deres ord og være mere uddybende i deres meninger og argumentering, når der er publikum til stede, forklarer Bente Jensen.

Stærkt dommerpanel

Til at udtage billederne til udstillingen er der også denne gang valgt et særdeles stærkt team af danske fotografer. Dommerpanelet udgør: Underviser på Medieskolerne og fotograf, Ragne Sigmond, fotograf og visuel kunstner Carsten Ingemann samt fotograf Kennet Havgaard.

En stor del af spektret indenfor fotografi bliver dækket af dommerne, da de er forskellige i deres billedsyn, baggrund og tilgang til fotografiet. 

Dobbelt udstilling

”Til kanten…” vises i perioden 18. juni – 17. juli sammen med KUNSTPAKHUSETs censurerede udstilling ”INSIDE 2022”. Der bliver således rig lejlighed for publikum til at opleve de fleste former for kunst: maleri, tegning, grafik, foto, mixed media, skulptur, installation og kunsthåndværk.

– Er man interesseret i at deltage med værker til censureringerne kan man kontakte os og høre nærmer om deltagerbetingelserne. Det kan nås endnu, tilmeldingsfristen er først 3. juni, fortæller Bente Jensen.

Kommentarer