Erhverv

Danmarksmesteren er igen Ikast-Brande Kommune

Ikast-Brande er den kommune i hele landet, som giver de bedste erhvervsvilkår for virksomhederne. Det er 11. gang, at kommunen indtager førstepladsen over en periode på 12 år. I DI’s årlige undersøgelse lokal erhvervsvenlighed har kommunen også en førsteplads på virksomhedernes vurdering af kommunens erhvervsvenlighed. Ikke mindre end 84 procent af virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Det er det højeste antal blandt de syv kommuner i DI Midt Vest. 

“Det er imponerende, at Ikast-Brande igen i år har formået at udkonkurrere samtlige kommuner i Danmark. Jeg synes, der tegner sig et billede af en kommune, som er ihærdig, forandringsvillig og lydhør overfor erhvervslivets og samfundets behov. På alle måder et forbillede for andre kommuner, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.”

Uddannelse og arbejdskraft er de to områder, som et flertal af virksomheder mener kommunen bør prioritere højst, for at sikre fremadrettet vækst. Infrastruktur er prioriteret som tredje-højst. Noget tyder på, at kommunen allerede har lyttet delvist til erhvervslivet. Kommune har nemlig en 4.-plads på deres evne til at sikre kvalificeret arbejdskraft og en 11. plads på ”Infrastruktur”. Desværre er får uddannelse kun en 53. plads. 

Det er tydeligt, at Ikast-Brande er en kommune i førertrøjen. Det ses på en række andre områder. To flotte 2.-pladser på henholdsvis ”Information og dialog med erhvervslivet” og ”Skatter, gebyrer og erhvervsarealer”. Og en 5.-plads i kategorierne ”Grøn udvikling” og ”Brug af private leverandører”.

Der er dog plads til forbedringer i forhold til de digitale rammer, det vil sige en velfungerende digital infrastruktur og gode digitale kommunale løsninger. Dette gælder i øvrigt for samtlige 7 kommuner i Midt-og Vestjylland, de er placeret fra nummer 33 til 76 på ranglisten. Ikast-Brande indtager en 43.-plads. 

“Coronaen har ført mange negative ting med sig, men den har også givet os gode erfaringer med at arbejde digitalt. Og eksempelvis mulighederne for distancearbejde, vil for kommunerne i Midt- og Vestjylland være enormt attraktive både i forhold til tiltrækning og fastholdelse af virksomheder og borgere, siger Claus Arberg.” 

Kommentarer