Engesvang

Efterårsferie på Klosterlund Museum

Foto: Klosterlund Museum

Mandag den 17. og tirsdag den 18. oktober, kl. 12-15, samt guidet tur d. 19. oktober, klokken10.00-11.30

Klosterlund Museum, Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang.

Efterårsferien byder på sanselige oplevelser for hele familien på Klosterlund Museum. Man kan prøve kræfter med oldgamle håndværk og naturens materialer, tage med på en guidet naturtur eller se museets flotte udstillinger om menneskene i vores fjerneste fortid.

Få fingrene i historien og mød en viking

Der er rig lejlighed til at få fingrene i historien og i naturens materialer, når museet inviterer til dejlige efterårsdage med kartoffellege, roelygter, keramikværksted, smedning og snitning i børnehøjde og meget andet sjovt. 

Museet udstillinger fortæller om menneskers liv i oldtiden, og flere af efterårsferieaktiviteterne trækker tråde til den fjerne fortid. For eksempel kan gæsterne møde en fornem vikingekvinde, som brug for hjælp. Hun har nemlig mistet noget fra sit skrin med værdifulde ting!

Museum Midtjyllands arkæologer og museets frivillige byggede i sommer en keramikovn, af en type, der blev brugt i jernalderen. Nu er det blevet tid til at prøve den af. Hen over to dage kan museets gæster følge processen i den oldgamle teknik at brænde keramik, få en god snak om keramikhåndværk gennem historien og selv prøve kræfter med ler!

Særåbent og guidet naturtur

Onsdag i ferien er der desuden særåbent på museet, og det vil være muligt at komme på en guidet tur i landskabet omkring Klosterlund Museum med naturvejleder Katrine Lewinsky.

Landskabet omkring Klosterlund Museum er fuld af gode historier. I tusindvis af år har mennesker levet af og i naturen på stedet – lige fra de første rensdyrjægere til tørvearbejderne i 1900-tallet.

Der kan købes kaffe/te/Kakao, kage, pølsehorn mm. i museets café.

Pris den 17.+18. oktober:

50,- (gratis for børn under 18 og medlemmer af museets støtteforeninger).

Børneaktiviteterne kræver køb af klippekort til 25,- og dækker udgifter til materialer mm.

Pris for den guidede tur d. 19. oktober:

70 kr. for voksne. Gratis for børn og unge under 18.

Kommentarer