Brande

Fællesskabsugen i Ikast-Brande Kommune

Foto: Ikast-Brande kommune

I Fællesskabsugen fra den 1. – 10. oktober 2021 har vi i Ikast-Brande Kommune fokus på vigtigheden af meningsfulde og inkluderende fællesskaber med det formål at forebygge ensomhed.

Onsdag den 6. oktober kom Patrick Cakirli fra “March mod ensomhed” gående til Ikast-Brande fra Herning, hvor borgmester Ib Lauritsen gik sammen med Patrick det sidste stykke mod Brande Torv. Her blev de modtaget med glæde, sang og flag.

Senere på dagen bød borgmesteren velkommen ved et rørende arrangement i Brande, hvor Patrick Cakirli holdt et oplæg om sin vej hen til at vandre 1600 km igennem Danmark hvert år, for at skabe bevidsthed omkring ensomhed.

Torsdag morgen var Psykiatri og Handicap samt mange ”Branditter” med til at sende Patrick godt afsted mod Billund, som var næste stop på hans vej.

I samarbejde med Frivilligcentret, foreninger, frivillige og kommunale tilbud har der i ugens løb været fokus på at styrke eksisterende fællesskaber samt muliggøre nye.

I Ikast-Brande Kommune er vi optaget af at forebygge og bryde med ensomhed. En vigtig brik i denne kamp er meningsfulde og inkluderende fællesskaber. Sociale relationer og fællesskaber er vigtige for os alle hele livet igennem. De giver støtte, tryghed og også opbakning i perioder, hvor livet ændrer sig meget eller byder på modstand.

Kommentarer