Nr. Snede

Halloween i Skovmuseet – spøger det i den gamle skovridergård?

Foto: Museum Midtjylland

Når efteråret går på hæld og mørket sænker sig over skoven, så er det endnu engang tid til Halloween på den gamle skovridergård.

Fredag den 28. oktober inviterer Vester Palsgaard Skovmuseum til en sjov og lidt uhyggelig aften. Lyset bliver slukket på hele museet, og hele familien kan medbringe en lygte og løse opgaver undervejs.

Dørene åbner klokken 17, mens det endnu er lidt lyst, men som aftenen falder på vil museet henligge i mørke.

Man bliver budt velkommen på museet af skovriderens frue. Hun vil sende gæsterne videre på det mørke museum. Undervejs skal der løses opgaver om skovridergården og skoven. Uhyggen breder sig. Hvad mon der venter i det næste rum?

– Vi har efterhånden fået skabt en god og (u)hyggelig tradition med Halloween på museet. Vi sigter efter familierne med små børn, da vores arrangement ikke er alt for skræmmende. Her er ingen zombier og blod. For børnehavebørn er det nok, at lyset er slukket og de bevæger sig rundt i et hus, som de ikke kender. og de kan se skygger og konturer af udstoppede dyr og genstande. Så der er alligevel et ukendt element for børnene. Det kan dog være, at de møder en uhyggelig person undervejs, men vi bestræber os på, at vi ikke skræmmer børnene alt for meget, fortæller museumsinspektør Brit Vestergaard.

Forældre og bedsteforældre er også velkomne – det kan jo være rart at have en at holde i hånden.

Det er gratis at deltage for både børn og voksne.

Arrangementet varer til klokken 20.

Kommentarer