Bording

Herningmotorvejen ved Bording får ny asfalt

Asfalten på rute 15 Bording er kørt træt og trænger til frisk belægning. Foto: Vejdirektoratet.

Fra fredag den 10. juni og fire uger frem lægger Vejdirektoratet cirka 12 kilometer ny asfalt på motorvejsstrækningen mellem Funder og Bording.

Vejdirektoratet udskifter cirka 12 kilometer slidt asfalt i begge spor mellem afkørsel 34 Funder og afkørsel 36 Bording.

Arbejdet begynder om aftenen fredag den 10. juni og varer i omkring fire uger.

Sådan foregår arbejdet

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning bliver affræset. Når det er klaret, vil der blive foretaget lokale reparationer i den underliggende belægning. Herefter er det tid til at udlægge en ny og mere klimavenlig asfaltbelægning. Til slut bliver der påført vejstriber. 

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. 

Information til trafikanterne

De omkring fire ugers arbejde er opdelt i to etaper af hver to ugers varighed.

Første etape er sporet i retning mod Herning, hvor trafikken bliver afviklet med omkørsel ad rute 195, den gamle hovedvej. Når denne etape er færdig, så skifter vejarbejderne over til det østgående spor, hvor trafikanter også vil blive ledt ind på 195, men i modsat retning.

Vejarbejdet bliver udført i dagtimerne i weekender og om natten på hverdage i tidsrummet kl. 17.00 til 06.30. I dagtimerne på hverdage er der fuldt åbent for trafikken, dog med nedsat hastighed, hvor der bliver kørt på fræset overflade eller ved manglende striber. I weekender er der omkørsel hele døgnet.

I forbindelse med asfaltarbejdet vil rastepladserne Rønkilde Nord og Syd hver blive spærret i en uge, da de også skal have ny asfalt. Rønkilde Nord er spærret fra fredag den 10. juni om morgenen og en uge frem, mens der er lukket for Rønkilde Syd – med forbehold for forsinkelse på grund af vejret under første etape – fra fredag den 24. juni om morgenen og en uge frem.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Kommentarer