Ikast

Ikast-Brande Kommune udbyder renovering af Strøgcentret i Ikast

Ikast-Brande Kommune sætter en proces i gang med renovering af Strøgcentret i Ikast. Projektet er nu blevet udbudt i totalentreprise ved en omvendt licitation. Det vil sige, at totalentreprenøren skal komme med et forslag til, hvordan Strøgcentret bedst kan renoveres for 11 mio. kr. Som inspiration har entreprenøren mulighed for evt. at skele til den video, som Ikast Bymidte har udarbejdet for at visualisere deres drømme og ønsker til den kommende renovering.

De centrale dele af projektet omfatter en udskiftning af belægningen og en renovering af grundbelysningen med tilføjelse af inventar og beplantning. Dette skal være med til at centret kommer til at fremstå som en ”enestående indbydende og harmonisk oplevelse” for de handlende, restaurantgæster og for byens borgere i øvrigt.

Der er derudover afsat op til 3 mio. kr. til at totalentreprenøren skal komme med tre tilvalgspakker, der omfatter:

  • renovering eller etablering af nye toiletfaciliteter
  • wayfinding i form af for eksempel skilte og markeringer, der kan gavne de besøgende,
  • forslag til effektbelysning, der kan understrege projektforslagets indretningsideer ved fx at belyse arkitektoniske detaljer

Formand for Udvikling- og Erhvervsudvalget Simon Vanggaard udtaler:

”Jeg ser frem til at modtage nogle rigtig spændende projektforslag, hvor de bydende har lagt sig i selen for at skabe en fornyelse af det Strøgcenter, vi kender i dag – og hvor entreprenøren har lagt en god plan for, hvordan butikker og kunder kan få det til at fungere i anlægsperioden. Det kan ikke undgås, at der vil være gener, men jeg er sikker på at det vil være besværet værd.”

Der er tilbudsfrist den 18. august 2022 kl. 12.00

Herefter foregår evaluering af de indkomne forslag med henblik på at kontrakten kan tildeles vinderen i starten september. Herefter kan totalentreprenøren gå i gang med sin projektering.

Kommentarer