Ikast

Navnet på den nye institution på Lystholt Allé er fundet

Foto: Ikast-Brande kommune

Navnet på den nye institution på Lysholt Allé i Ikast er fundet Ikast-Brande Kommune udskrev i oktober 2021 en navnekonkurrence, og opfordrede alle til at sende deres forslag til navnet på den nye institution, der skal opføres på Lysholt Allé i Ikast. Institutionen skal rumme 180 børn i alderen 0 til 16 år fordelt på dagtilbud, specialdagtilbud, specialskole og børneterapi.

Navnet på den nye institution på Lysholt Allé i Ikast er fundet

Ikast-Brande Kommune udskrev i oktober 2021 en navnekonkurrence, og opfordrede alle til at sende deres forslag til navnet på den nye institution, der skal opføres på Lysholt Allé i Ikast. Institutionen skal rumme 180 børn i alderen 0 til 16 år fordelt på dagtilbud, specialdagtilbud, specialskole og børneterapi.

Navnekonkurrencen løb til og med den 12. november, og der kom i alt 68 forskellige bud.

Et bedømmelsesudvalg bredt sammensat af repræsentanter for Børne- og Undervisningsudvalget, forældrene i Børneby Øster, dagtilbuds- og skoleområdet samt Børneterapien blev enige om at anbefale navnet Lysholt til Byrådet.

Byrådet blev på mødet den 20. december 2021 enige om at gå med bedømmelsesudvalgets anbefaling.

Forslaget Lysholt er indsendt af 3 personer, der alle er blevet kontaktet:

Marianne Petersen

Jens Klaris

Erik Lund Nielsen

Erik Lund Nielsen fra Ikast var den eneste, der havde mulighed for at deltage på byrådsmødet, hvor han fik overrakt en buket blomster og en stor tak af Borgmester Ib Lauritsen.

Navnet Lysholt er dels valgt, fordi:

institutionen ligger på Lysholt Allé

der i ordene lys og holt (holdt) er gode intentioner; Lyset som viden og læring for alle børn. At holde et lys og videregive et lys er vigtige budskaber for både børn, unge og forældre.

Navnet vil endvidere kunne bruges i sammenhæng med mange funktioner. ‘Lysholt Specialskole’ eller ‘Lysholt vuggestue’ bliver således en del af det samlede bygningskompleks.

Lysholt forventes at kunne tages i brug i sommeren 2023.

Kommentarer