Livsstil og forbrug

Ny mobilmast giver bedre dækning og lynhurtig 5G-teknologi i Midtjyllands Lufthavn

Telias netværk består af omkring 4.000 master. Foto: Telia.

Telia har opsat en ny mobilmast ved Karup og Midtjyllands Lufthavn. Den vil give bedre dækning, booste 4G-netværket samt give både besøgende i lufthavnen og i de omkringliggende områder adgang til den nye 5G-teknologi.

Den nye mast er placeret på Herningvej 42, 7470 Karup J. Telia-masten vil forbedre hverdagsdækningen ved at øge både hastighed og kapacitet på 4G-netværket. Samtidig fremtidssikrer masten mobilnetværket i området, da den også indeholder det nye 5G netværk. 

5G er femte generation af mobilteknologien, der er kendetegnet ved at være lynhurtigt og meget stabilt. Med 5G kan du downloade store filer på sekunder i stedet for minutter, og du kan streame film eller holde videomøder i 4K uden hakken og afbrydelser. Også selvom du sidder i en propfyldt bus eller et tog på vej til skole eller arbejde.

”Med 5G fortsætter Telia med at opgradere og udvikle mobilnetværket gennem investeringer i den infrastruktur, som er helt central for digitaliseringen af Danmark. Hvad enten der er tale om opsætning af flere master eller teknologiske opgraderinger af eksisterende master, så handler det for os om at sikre god og effektiv netværksdækning i alle dele af landet,” siger Daniel Askeroth, der er teknologidirektør i Telia med det overordnede ansvar for mobilnetværket.

Telias grønne netværk udgør fundamentet for kundernes digitale muligheder, der gør danskernes hverdag lettere og virksomhederne mere effektive. Telia arbejder hele tiden på at optimere og udbygge netværket, der i dag tæller omkring 4.000 antennepositioner i hele Danmark.

Over de kommende år moderniserer og fremtidssikrer Telia mobilnetværket med introduktionen af 5G og udfaser samtidig 3G-teknologien for at give plads til optimal udnyttelse af de nyere og mere effektive 4G og 5G-teknologier.

For at komme på Telias 5G netværk kræves et 5G abonnement, en 5G kompatibel telefon, samt at man er inden for dækningsområdet.

På Telias hjemmeside findes et dækningskort, hvor man kan se Telias netværksdækning fordelt på teknologierne 2G, 3G, 4G, 4G+ samt 5G. Kortet indeholder også information om datahastigheder for mobilt bredbånd. Endelig kan brugerne også se hvilke forhold, der påvirker netværksdækningen.

Kommentarer