Erhverv

Potentiale, udsyn og bæredygtige forretningsideer – de tre vindere af Idékonkurrencen 2021 er fundet

De tre vinderprojekter i Food&Bio Cluster Denmarks Idékonkurrence fra højre Ejner Læssøe Madsen fra virksomheden Imajii, Line LIndhardt Pedersen fra BellyFood, Andrea Donau Lauridsen og Mikkel Dupont fra FÆRM.

Et bæredygtigt alternativ til spagnum, en ost baseret på bælgfrugter, som kan matche traditionel ost i smag og konsistens og en nyskabelse inden for sondemad, der højner livskvaliteten for sondeernærede. Det var de tre projekter, der blev udvalgt som de tre mest innovative forretningsideer, da Food &Bio Cluster Denmark afviklede Idékonkurrence 2021 i Agro Business Park i Foulum.

De tre startupvirksomheder Imajii, Bellyfood og FÆRM sikrede sig med skarpe pitches og  innovative forretningsideer sejren i Idékonkurrencen 2021, som Food & Bio Cluster Denmark afviklede torsdag 11. november 2021 ved et festligt arrangement i Agro Business Park, Foulum.

De 10 bedste ideer ud af i alt 46 indsendte var udvalgt til at stå i finalen og skulle på blot 3 minutter formå at pitche deres idé foran et dommerpanel med repræsentanter fra Arla Foods, Marel, Aarhus Universitet, Danish Crown og Food&Bio Cluster Denmark.

De tre bedste pitches, som kunne gå hjem med en check på 50.000 kr. og tilbud om gratis at være tilknyttet Food&Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljø i Foulum, Aarhus eller København i tre måneder, har deres udspring i vidt forskellige dele af fødevare- og bioressourcebranchen og repræsenterer netop den spændvidde, der er i vækstlaget for nye, bæredygtige forretningsideer omkring en bæredygtig fremtid. 

“Idékonkurrencen føder og understøtter nogle af branchens mest innovative ideer og er et vigtigt element i at drive innovationen i fødevareklyngen. Vi glæder os meget over den opbakning, der er til året Idekonkurrence fra både sponsorer og iværksættere. Konkurrencen i år var benhård, for alle 10 finaleprojekter er visionære og sender rigtig positive signaler om det fantastiske arbejde, der lægges i at sikre en bæredygtig og grøn fremtid”, siger Jacob Mogensen, sitemanager i Agro Business Park Foulum og ansvarlig for Idékonkurrencen.

De tre vinderprojekter

Imajii – trak vinderkortet med sin præsentation af vækstmidlet Greenmajii, der er baseret på lokale restprodukter fra mark- og skovbrug. Greenmajii kan afløse spagnum som effektivt vækstmiddel i en hastigt voksende planteproduktion, hvor spagnum er en klimatung og knap ressource. Det nye vækstmiddel fremstilles af restprodukter, som ikke afgiver de store mængder CO2, som spagnum gør ved opgravning. https://imajii.dk/produkter/greenmajii/

Bellyfood – præsenterede sin nyskabende idé til sondemad lavet af naturlige råvarer, som sikrer sondebrugere større valgfrihed og mulighed for at få rigtig mad i maven frem for syntetisk sammensat pulver. Med duft og smag, som almindelige fødevarer bidrager produktet til at højne både sundhed og livskvalitet hos brugerne af sondemad, som ofte oplever store gener ved at indtage de pulverbaserede løsninger.https://www.bellyfood.dk/

FÆRM – imponerede også dommerpanelet med sin præcise pitch på en ny produktionsmetode til at fremstille plantebaseret ost, der anvender enzymer, fermentering og langtidsmodning til at bringe smag og tekstur af plantebaseret ost op på et niveau, der ikke findes på markedet i dag. Osten er lavet ved brug af traditionelle mejeriproduktionsmetoder – men er fremstillet udelukkende af bælgfrugter.https://www.linkedin.com/company/f%C3%A6rm/

Idékonkurrencen er blevet til med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Aarhus Universitet, Arla Foods, Viborg Kommune, Marel og Danish Crown.

Kommentarer