Kultur og events

Sang for Sindet starter op i Ikast-Brande Kommune

Foto: Ikast-Brande kommune

Den Jyske Sangskole har i samarbejde med Foreningen SIND – lokalafdeling Herning-Ikast-Brande startet Sang for Sindet.

Sang for Sindet er et kor – men også så meget mere end det. Koret er skabt for at agere åndehul og frirum for psykiske sårbare mennesker og deres pårørende. Et rum, hvor man mødes i, og om, sangens forløsende kraft. Koret har haft stor tilslutning i Herning Kommune og er nu også startet op i Ikast-Brande.

Hvorfor er Sang for Sindet en vigtigt historie?

Koret er meget mere end bare et kor. Det er et kor med en agenda og en holdning, når det kommer til mental sundhed, trivsel og kulturelle frirum.

Koret startede op i Herning i 2020 som et pilotprojekt med afsæt i det afgørende faktum, at flere undersøgelser viser, at fællessang kan øge livsglæden, styrke selvværdet, skabe indre ro og opbygge følelsen af fællesskab. At synge sammen kan ganske enkelte have positive effekter på psykiske lidelse som stress, angst og depression.

Koret skaber et rum til at vække de effekter i praksis: Et fundament at danne et trygt og varmt fællesskab for psykisk sårbare mennesker ud fra, hvor man som deltager kan få en tiltrængt pause fra sjælens tumult og mødes om noget fælles tredje: Fællessangens smukke evne til at lindre og skabe mentalt velvære.

I Ikast-Brande starter koret op igen efter jul med startdato den 31. januar 2022.

Hvem står bag Sang for Sindet?

Projektet forener kultur- og sundhedssektoren i et samarbejde mellem Den Jyske Sangskole og Foreningen SIND – lokalafdeling Herning-Ikast-Brande. Det er projektets formål at højne deltagernes mentale trivsel og følelse af fællesskab.

Hvor er projektet på vej hen?

Aktuelt arbejdes der på at udbrede Sang for Sindet i flere midt- og vestjyske kommuner. Sideløbende har forskere fra Aarhus Universitet etableret følgeforskning på projektet.

Kommentarer