Magaxin

Spar penge når du bruger det varme vand

Artiklen er sponsoreret.

Kulden er kommet, og der er efterhånden ikke ret mange, hvis næse det er gået forbi, at priserne er steget. Det har aldrig været så dyrt at varme hytten op, og der er ikke noget, der indikerer, at det kommer til at blive bedre det næste lange stykke tid. Derfor er det nu, man skal begynde at tænke i langsigtede sparemuligheder. Det er her en luft til vand varmepumpe kan være relevant.

Spar energi på både kort og langt sigt

Vil man gerne beholde lidt flere af sine egne penge, kan man overordnet spare på to måder. For det første kan man spare i dagligdagen. Det er det, man gør, når man husker at slukke lyset efter sig, skruer lidt ned for radiatoren og tager kortere bade. Det er den slags råd vi alle kender i forvejen, men hvis man vil spare penge på langt sigt, kan man overveje at udskifte det gamle fyr ud med en luft til vand varmepumpe. Se mere her.

Har en et velisoleret hus, er der nemlig ikke nogen grund til at holde fast i sit gamle gas- eller oliefyr. Den slags løsninger hører mere fortiden til, og teknologien på varmeområdet har udviklet sig meget den seneste tid.

Virker den også i frostvejr?

Teknologien baserer sig, som navnet indikerer, på at omdanne luft til vand gennem en relativt simpel proces. Derfor kan man godt komme til at spørge sig selv, om den modstår al slags vejr, og svaret er selvfølgelig ja.

En luft til vand varmepumpe fungerer fint, selv når temperaturen ryger ned under frysepunktet. Hvis man har et gammeldags fyr, kan det derfor være en kæmpe fordel at overveje at udskifte det med en nyere teknologi.

Det er ikke en daglig besparelse, men på den lange bane er der ingen tvivl om, at det nok skal kunne betale sig.

Kommentarer