Ikast

Videoudstilling i Kunstpakhuset: ‘When the world becomes our body’

Stillfoto fra Benjamin Skop og Amund Bentsens videoværk ”Reflection”.

Benjamin Skop og Amund Bentsens ambitiøse videoudstilling undersøger grænserne mellem naturen og den menneskelige krop. På lørdag den 13. august klokken 13 er der fernisering, hvor begge kunstnere vil være til stede.

Benjamin Skop & Amund Bentsens ambitiøse udstilling ‘when the world becomes our body’ består af fire store videoværker. Videoerne er optaget i tidevandszonen på De Ydre Hebrider i det skotske højland i september og oktober 2019.

Om udstillingen skriver kunstnerne:

“Udstillingen tager afsæt i tidevandets bevægelse og rytme, som bliver skærpet af menneskekroppens tilstedeværelse i landskabet. Værkerne undersøger menneskets forhold til naturen. Undersøgelsen af forholdet mellem den menneskelige krop og tidevandslanskabet skaber direkte visuelle associationer til global vandstandsstigning og klimaforandringer.

Ved at give naturen føringen, mens den menneskelige krop fungerer som et måleredskab for tidevandets tid og rytme, etablerer udstillingen en samtale om menneskets forhold til omgivelserne. Videoerne skaber en dialog gennem stille observation og modtagelig interaktion.

Ved både at tydeliggøre og udviske grænserne mellem naturen og den menneskelige krop, leger videoværkerne med vores opfattelse og fantasi. Hvor hører vi som menneske/krop hjemme i disse tider med selvskabte økologiske ødelæggelser og klimaforandringer.”

Udstillingen ‘When the world becomes our body’ er skabt med støtte fra Taigh Chearsabhagh Museum & Arts Centre i Skotland 2019 og senest A.P. Møller Fonden.

Udstillingen kan opleves i KUNSTPAKHUSET, Ikast, frem til og med 18. september, hvorefter den flytter til Rundetårn i København.

Om kunstnerne

Amund Bentsen er danser, koreograf og fortolker, hvis hovedfokus er at samle de ofte modsætningsfyldte betragtninger af natur og kultur gennem et samspil mellem kunst, fortolkning og intellektuel læring.

Han startede denne rejse tilbage i 2015, hvor han havde premiere med sin første danseteaterproduktion The World is Our Body, hvor han undersøgte ideen om civilisationsfremskridt og jorden som en levende organisme. I 2016 flyttede han til de svenske skove i to år for at studere dans tæt på naturen på Åsa Folkehøjskole. Efter at have afsluttet sine dansestudier i Sverige i 2018 organiserede han gruppeopholdet A Sense of Place i Aarhus med fokus på grundlæggende øvelser om tilknytning til og betydning af stedet og den sansede oplevelse i en digitaliseret verden. Siden sommeren 2019 har han studeret ‘Natur- og kulturarvsforvaltning’ på Københavns Universitet, mens han arbejdede på Ecognosis-udstillingen med Benjamin Skop.

Benjamin Skop er billedkunstner, danser og koreograf, der arbejder med menneskelig bevægelse som sin primære interesse. – “Jeg er optaget af bevægelse som et primært konstituerende træk ved virkeligheden, og jeg ser på, hvordan den i sin natur skabes i en bredere kontekst af tid og rum. Jeg finder interesse for, hvordan vi opfatter bevægelse ved hjælp af vores perceptuelle apparat såvel som gennem vores aktive, bevægelsesbaserede, engagement i verden.”

I sin professionelle dansekarriere har Benjamin Skop optrådt på mange af de mest betydningsfulde teatre rundt omkring i Danmark samt i Sverige, England, Kina og Frankrig. Efter ti års danse- og teaterarbejde flyttede Skop sin viden og forståelse fra ‘bevægelsesverdenen’ til billedkunst-området. I 2019 dimitterede han fra Glasgow School of Art med en BA (HONS) fra Fine Art Photography. Skops værker er blevet udstillet og vist internationalt; bl.a i Berlin, London, Glasgow, Helsinki, Athen, Gdansk og Rom.

Kommentarer